Vadcsillag

A Glaemril folyó egyik mellékága által táplált Eredruie-tó déli partjától nem messze épült fel ez a hatalmas falu. Mivel az északi oldal gyakorlatilag járhatatlanul sűrű a tapasztalatlan erdőjárók számára, kivágása pedig szörnyű bűnnek számitana, ezért a hold-elfet Vadcsillagot elég messze költöztették ahhoz, hogy a növénytermesztés még ne sértse meg a természet egyensúlyát. Jó fekvésének és a vidék legnagyobb tünde közösségének hála, a falu nem is olyan rég még sok ijászt tudott a seregnek adni.

1360 környékén történt, hogy a goblinok megjelentek nyárközép idején egy aranyalmával, mely minden betegséget meg tudott gyógyitani, Fél évvel később, télközép idején megjelentek egy fehér almával, mely halált hozott. Azóta minden évben kétszer hozzák a varázslatos termést. Az utóbbi időben azonban a goblin-hordák annyira elszaporodtak a környéken, hogy a kereskedők kezdték elkerülni a vidéket.

A falutól fél napi járásra található a fénytelen citadella. A sárkányimádók által épitett torony alatt már több, mint száz éve megnyilt a föld és egy szakadék mélyére süllyedt. Manapság már csak goblinok és koboldok lakják.

Vadcsillag

Völgyvidék határai KrisztianNagy